2020-06-27 12:22:03• hírek • Bede Emőke

Huszonegy határsértőt tartóztattak fel Óvári közelében

Szombaton, 0 óra 20 perckor a járőröző határrendészek Óvári közelében, alig 50 méterre a román-magyar határtól egy népes csoportot vettek észre.

A huszonegy főből álló csapat gyalogosan közelítette meg az államhatárt, s feltett céljuk az volt, hogy illegálisan átjussanak Magyarország területére. A határsértőket az egyenruhások feltartóztatták, majd a hatóság szatmári székhelyére szállították további vizsgálatok céljából. A tizenkilenc férfiból, egy nőből és egy 17 éves fiúból álló csoport tagjai az ellenőrzés során azt vallották, hogy Egyiptomból, Szíriából és Palesztinából érkezve jutottak el idáig, és célállomásuk Németország lett volna.


Az ügyben illegális határátlépés kísérlete miatt nyomozást indítottak, az érintetteket pedig hamarosan átadják a Szatmár Megyei Bevándorlási Irodának, hogy megtegyék a további szükséges lépéseket. A határrendészet mindemellett kiemeli, hogy a huszonegy főt a járványügyi helyzetre való tekintettel a közegészségügyi igazgatóság munkatársai is kivizsgálták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: